top of page
  • ZeynepSena

Geleneksel Sporları Günümüze Taşıyor

2022 yılı itibariyle beşincisi gerçekleştirilecek olan festival İstanbul Atatürk Havalimanında 9-12 Haziran tarihlerinde ziyaretçileriyle buluşacak. Festivale katılacak olan dünyadan 50 ülke ve Türkiye’den şehirler geleneksel sporlar ve oyunlar, gastronomi, sahne sanatları gibi etkinliklerle kendilerini tanıtacaklar.


Etnospor - etnospor.forum.org


Karabağ Atları Festival Alanında Yer Alacak

Ziyaretçilerin gelenek sanatların birçok alanında tecrübe sahibi olabilecekleri atölyeler usta eğitmenler gözetiminde icra edilecek. Oba yaşamının tanıtıldığı kıl çadırlar ve Karabağ atlarının gösterileri de festivalde yer alacak.


Etnospor, spor oyunlarının sanayileşmesi ve kurumsallaşması ve başarının skorlarla eş tutulduğu günümüzde geleneksel spor ve oyunların gündemde tutulması ve yaşatılması amacıyla düzenleniyor.


Festivalin Özel Misafirleri


Kültür festivali kapsamında dezavantajlı gruplar için atölyeler, engelli sanatçıların sahne alacağı etkinlikler, hipoterapi ve görme engelliler için mangal turnuvası düzenlenecek. İlk düzenlendiği yıl olan 2016’dan bu yana her yıl bir milyonu aşan ziyaretçisi mevcut. Bu senede katılımın artması bekleniyor.


7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page