top of page
  • ZeynepSena

"Hitap ettiğim kitleyi anlamaya çalışırım"

Güncelleme tarihi: 26 Haz 2022

İllüstratör sanatçısı ve grafik tasarımcı Alime Seyman ile küçük yaş grupları için tasarımlar ve çizimler yaparken onların hayal dünyasına nasıl dahil olduğu üzerine röportaj gerçekleştirdik.

Alime Selman -


Merhaba Alime Hanım, bize kendinizden bahseder misiniz ?

Merhaba.Ben Alime. Yaklaşık 1,5 sene önce FSMVU Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik ve Tasarım bölümünden mezun oldum. Küçük yastan beri ilgi duydugum illüstrasyon ve grafik alanında çalışmalar yapiyorum. Okuduğum ve izlediğim sahneleri hayal etmek, onları çizime dökmek benim için heyecanlandirici bir iş.

Resme ilginiz nasıl başladı ve sanat yolculuğunuz nasıl ilerledi ?

Küçüklükten beri hep zevk alarak cizim yapardım. Ortaokul 5. sınıfta resim kursuna başlamak benim için ilk adımdı. Hocamın yönlendirmesiyle çizime ilgim daha da arttı. Ve Grafik tasarım bölümüyle çalışmalarıma devam ettim. Şuan çocuk kitabı ve dergi illüstrasyon çizerliğini severek yapıyorum.

Etkilendiğiniz sanatçılar var mı?

Şuanda çizerlik yapan sanatçılardan Hüseyin Sönmezay yakından takip ettiğim bir sanatçı. Jamsan, Sedat Girgin, Göktuğ karahan, Monet, Caravaggio, Ethem onur bilgiç, Ashley Wood gibi birçok hayran olduğum sanatçı var.

Çocuk kitap ve dergilerinde tasarım süreçleri nasıl ilerliyor ?

Verilen metin içindeki karakterler, olay, hitap ettigi yaş grubu ve durumu anlamaya çalışırım. Rastgele eskizler yaparak başlıyorum. Eskize başladığım süre zarfında hangi teknik ve renkleri kullanacağıma karar vermeye çalışırım. Ortaya çıkan taslakla ilerleyip devam ederken her zaman değişebilir bir süreç olacağını unutmayalım. Hayal gücüne bağlı olarak her şey değişebilir. Sonrasında revize sürecinden değişiklik olacaksa değiştirilip teslim ederim.

İleriye dair çizim ile alakalı hedefleriniz nelerdir ?

Sürekli çalışmak en önemli nokta. Birçok zorluk çıkıyor önümüze her gün, ama sevdiğin iş çizmekse sürekli araştırmalı, incelemeli ve çizmeliyiz. Gelecekte gidebileceğim yere kadar gitmeyi hedefliyorum.



Alime Seyman'ın çalışmalarına instagram adresinden takip edebilirsiniz.


14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page